استفاده از کابل و سیمها امروزه تبدیل به بخشی جداناشدنی از زندگی ما انسانها شده و ما هر روزه بدون آن که متوجه اهمیت این موضوع باشیم، در حال استفاده کردن از این لوازم و وسایل هستیم. به جرئت میتوان گفت ۷۰ درصد لوازمی که ما استفاده میکنیم یا در ساختار خود از کابل استفاده کردهاند و یا برای ادامه فعالیت، به کابل نیازمندند.
جنس کابلها و مواد به کار رفته در ساخت آنها، میتواند تاثیر شگفتانگیزی بر روی کیفیت تجربه ما گذاشته و تجربیات ما را در بسیاری از موارد کاملا دگرگون سازد. نوع هادی به کار رفته در سیمها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و خرید کابل آلومینیومی با هادی مناسب، بر روی میزان و کیفیت جریان برق تاثیر زیادی خواهد داشت.
انواع کابل آلومینیومی
کابل خود نگه دار
در مواقعی استفاده میشوند که استفاده از خطها با هادیهای عریان سبب رخ دادن اتفاق یا خطر جانی میشود و یا موقعی که رعایت کردن حریم خط های برق و دیگر نکات فنی و امنیت شبکه برق امکانپذیر نباشد، مورد استفاده قرار میگیرند. اغلب این نقاط به مسیرهایی مربوط است که عرض کم دارند یا در مسیرشان مانعی همچون درختان یا چیزهایی دیگر وجود دارد. توجه داشته باشید که ضریب هدایتی آلومینیوم به نسبت مس کمتر بوده و با استفاده از آلومینیوم در کابلهای خودنگهدار، آسیب و خطرات در کمین هستند. همچنین به دلیل در معرض آب و هواهای مختلف بودن این نوع کابلها که مداوم در برابر گرما، سرما، آفتاب و باران هستند، ترک بر میدارند و در هنگام بارش باران نیز به شدت آسیب پذیر هستند.
کابل آلومینیوم زره دار
این نوع از کابلهای زره دار به زره تجهیز شدهاند. این کابلها به شکل دفنی در زیر زمین و خارج از تاسیسات به کار میروند. کلا در شرایط و مکانهایی که احتمال صدمه و وارد شدن فشار و آسیب وجود دارد، گزینه ای قابل اعتماد بوده چرا که در برابر آتش و شعله، اشعه فرا بنفش، مواد نفتی و شیمیایی و.. مقاوم هستند.
کابلهای زمینی
نوعی از کابلها هستند که نصب ثابت و فیکس دارند. از این نوع کابلها در کابل کشی های زیر زمین استفاده میشوند. طراحی کابلهای زمینی به شکلی است که بایستی در فضا و محلهایی جای بگیرند که حرکتهای زیادی برای کابل در آن مکان وجود نداشته باشد. کاربرد آنها درون زمین یا در دیوارهای ساختمانی است.
کابل آلومینیوم فشار قوی
کابلهای فشار قوی کابلهایی هستند که میتوانند ولتاژ بیشتر از ۳۰ کیلو ولت را تحمل نمایند. این کابلها میتوانند انرژی الکتریکی را در ولتاژهای بالا منتقل نمایند و از دو بخش رسانا و عایق تشکیل شدهاند. این کابلها معمولا هسته فولادی دارند و هادی رسانای آنها از جنس آلومینیوم میباشد. طول این کابلها از یک متر شروع میشود و تا چند صد متر هم میرسد. از کابلهای کوتاه برای دستگاهها و از کابلهای بلند برای ساختمانها و کارخانههای صنعتی بهره میگیرند. کابلی که طول بسیار زیادی داشته باشد برای انتقال نیرو به زیر اقیانوس و دریاها به کار میرود.
- ۰۲/۰۴/۲۶