دنیای دانش

به روزترین اخبار و اطلاعات در خصوص حوزه های روز دنیا

دنیای دانش

به روزترین اخبار و اطلاعات در خصوص حوزه های روز دنیا

پیوندها
  • ۰
  • ۰

تجهیزات شبکه چیست؟

تجهیزات مخابراتی به سخت افزار مورد استفاده برای ارتباطات مخابراتی مانند خطوط انتقال دیتا بصورت فیزیکی، ایستگاههای فرستنده رادیویی و ارتباطات بر پایه فیبر نوری میباشد.این ارتباط شامل انواع مختلفی از فن آوری های ارتباطی از جمله تلفن، موبایل، رادیو، اینترنت و حتی رایانه است. از اوایل دهه 1990 تجهیزات مخابراتی و تجهیزات فناوریاطلاعات از اهمیت ویژه ای برخوردار شده اند.زیرا رشد اینترنت باعث افزایش اهمیت فضایارتباطات مخابراتی برای انتقال داده ها شده است.
تجهیزات مخابراتی و شبکه
تجهیزات مخابراتی و تجهیزات شبکه دو واژه مترادف با هم که همزمان پیشرفت گسترده ای داشته اند. تجهیزات مخابراتی در اصل به تجهیزات مخابراتی مورد استفاده در شبکه تلفن ثابت، تلفن همراه، تقویت کننده آنتن موبایل و سایر تجهیزات انتقال دیتا گفته میشود که گستردگی ویژه ای دارد. انواع کابلها، آنتن های گیرنده و فرستنده، کانکتورهای اتصال کابل، دستگاههای انتقال از جمله این تجهیزات میباشند.
بصورت کلی ارتباطات مخابراتی که بین دو یا چندین نقطه ایجاد میشود از دو بخش سخت افزار و نرم افزار تشکیل میشود. بخش نرم افزار به پروتکلها و برنامه هایی گفته میشود که در حوزه IT استاندارهای خاص خود را دارند و توسط این برنامه ها ارتباطات برنامه ریزی و مدیریت میشوند. قسمت سخت افزار ارتباط ، همان تجهیزات مخابراتی (تجهیزات پسیو یا اکتیو که در ایجاد ارتباط نقش دارند) است. در واقع تجهیزاتی که بدون آنها ایجاد ارتباط ممکن نمیباشد. دسته بندی این تجهیزات معمولا به نحوه انتقال دیتا بستگی دارد.
1.ارتباط بر روی سیم فیزیکی
ارتباط بر روی سیم فیزیکی که یکی از قدیمیترین نحوه انتقال دیتا میباشد. مانند ارتباط های تلفن شهری که همچنان در بیشتر نقاط ایران از سیمهای مسی زوج برای تلفن استفاده میشود.
در این روش دیتا بصورت آنالوگ بر روی امواج الکتریکی مدوله و بر روی سیم مسی انتقال داده میشوند. بدلیل ماهیت آنالوگ و افت در مسیر نمیتوان در فواصل طولانی ایجاد ارتباط نمود. این روش محدودیت های بسیار زیادر را دارد و با تکنولوژی امروز مرقوم به صرفه نیست. تجهیزات مخابراتی بکار گرفته شده در این روش دیتا را بر روی سیم انتقال میدهند.

2.ارتباط رادیویی یا Wireless
ارتباط رادیویی یا Wireless که توسط تجهیزات رادیویی ایجاد میشود.در این روش دیتا بصورت رادیویی و توسط امواج انتقال داده میشوند. در این روش دیتا در فواصل طولانی تری قابل انتقال است. دیتا بصورت دیجیتال (و یا آنالوگ) بر روی فرکانسهای مختلف مدوله میشوند و در فواصل معینی انتقال داده میشوند. رادیو های انتقال دیتا، آنتنها و کابلهایی که بتوانند فرکانسهای بالا را عبور دهند از جمله تجهیزات مخابراتی است که در این روش بکار گرفته میشوند.

3.ارتباط با فیبر نوری
ارتباط با فیبر نوری که نسل جدیدی از ارتباطات میباشد.در این روش علاوه بر سرعت بالا (در حد سرعت نور)، انتقال در فواصل بسار طولانی(بین قاره ای) و انتقال دیتا با پهنای باند بسیار بالا میسر میباشد. تجهیزات مخابراتی که در این روش بکار گرفته میشود غالبا تجهیزات استاندارد شده و متناسب با فیبر نوری میباشند.
کانکتور چیست؟
کانکتور به اتصالاتی میگویند که کابل را به تجهیزات دیگر متصل میکنند. کانکتور ها بر اساس سایز و نوع کابلی که بر روی آن مونتاز میشوند تقسیم بندی میشوند. فاکتور های فرکانس عبوری، توان و VSWR از عوامل مهم انتخاب در آنها میباشد. در تجهیزات تقویت آنتن موبایل معمولا از کانکتور های NType استفاده میشود. روش مونتاژ و نصب برروی کابل در کاتالوگ این محصول درج شده است. دقت داشته باشید که اتصال صحیح و مونتاژ درست آنها بسیار مهم است و در ایجاد یک اتصال صحیح و بدون برگشتی اهمیت ویژه ای دارد.

انواع مختلف کانکتور و کاربردهای آنها:
رابط Male to Male و Female to Female از انواع دیگر اتصالات کاربردی در سیستم تقویت کننده آنتن موبایل میباشند. کانکتور های بکار گرفته شده در تقویت کننده آنتن موبایل میبایست تطبیق امپدانس 50 اهم،برگشتی زیر 1.5 و فرکانس عبوری تا 6GHZ داشته باشند. در غیر اینصورت محصول نهایی شما با کیفیت نخواهد بود. سایزهای SMA،7/16 و 1/2 از پر کاربرد ترین کانکتورهای مخابراتی در سیستم تقویت آنتن موبایل میباشد.


سایز 1/2 یا همان NType از اتصالات استاندارد تجهیزات تقویت آنتن موبایل است و معمولا پورت دستگاه NType میباشد. البته مبدل های سایز هم وجود دارند که میتوان I/Oدستگاه را تغییر داد. بعنوان مثال دستگاهی با خروجی 1/2 را میتوتن بایک مبدل به سایز SMA تغییر داد. کیفیت ساخت آنها از دیگر نکاتی است که در هنگام استفاده از این محصول باید به آن دقت کرد.
 

  • ۰۲/۰۲/۰۵
  • ساناز برکت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی