دنیای دانش

به روزترین اخبار و اطلاعات در خصوص حوزه های روز دنیا

دنیای دانش

به روزترین اخبار و اطلاعات در خصوص حوزه های روز دنیا

پیوندها
  • ۰
  • ۰

در بسیاری از موارد، تابلو برق به صورت جعبه یا قفسه‌ای از فلز ساخته می‌شود که قابلیت نصب قطعات الکتریکی و کنترلرهای مختلف را داراست. این قفسه علاوه بر حفاظت از تجهیزات داخلی، به منظور جلوگیری از دسترسی به افراد غیرمجاز و نیز حفاظت از افراد کارکنان نسبت به خطرات الکتریکی نصب می‌شود. اما تابلو برق به صورت جعبه نیست و در واقع مجموعه‌ای از قطعات الکتریکی است که به یکدیگر متصل شده‌اند تا جریان الکتریکی را در تجهیزات الکتریکی توزیع کنند.

تابلو برق، یک دستگاه الکتریکی (یا یک جعبه ای) است که برای توزیع و کنترل برق در یک ساختمان،کارخانه های صنعتی و یا تجهیزات الکتریکی استفاده می‌شود. مهمترین کاربرد تابلو برق در صنعت، برای توزیع برق به تجهیزات الکتریکی، ماشین‌آلات و دستگاه‌های صنعتی است. در ساختمان‌ها نیز برای توزیع برق به دستگاه‌های الکتریکی مانند روشنایی، پریز، سیستم‌های HVAC و... استفاده می‌شود. به طور کلی، تابلو برق مجموعه‌ای از قطعات الکتریکی است که با هم ترکیب شده‌اند و از طریق سیم‌ها به یکدیگر متصل شده‌اند تا جریان الکتریکی را در تجهیزات الکتریکی توزیع کنند.

تابلو برق دانوب از بهترین برند های تولید کننده تابلو برق در کشور است.

هر قطع کننده مدار یا همان فیوز دارای یک اهرم است که می تواند “روشن” یا “خاموش” شود. هر کدام از فیوزهای موجود در تابلو برق باید برچسب خاص خود را داشته باشند تا بتوانید در سریع ترین زمان و به راحتی منطقه آسیب دیده را شناسایی کنید.

تابلو برق به گونه ای طراحی شده اند که در هنگام بارگیری بیش از حد مدار به صورت اتومات قطع شود. این یک وسیله ایمنی مشخص است. اگر فیوز های موجود در درون تابلو برق  نمی توانند برق را قطع کنند، ممکن است مشکلی پیش بیاید. هر کدام از فیوزهای درون تابلو برای حمل مقدار مشخصی جریان طراحی شده است. در صورت حمل بیش از حد، سیم ها می توانند بیش از حد گرم شوند و احتمالاً آتش سوزی بیشتر است.

مهمترین وظیفه تابلو برق تقسیم برق یک مکان مسکونی و یا صنعتی می باشد تا ایمنی آن را فراهم و از خطرات مختلف جلوگیری کند. همانطوری که می دانید بسیاری از صنایع کوچک و یا بزرگ امروزه از دستگاه‌های الکترونیکی متعدد و نیز گران قیمت استفاده می کنند که محافظت از آنها، با استفاده از تابلو های برق صورت می‌گیرد.

انواع تابلو برق

تابلوهای برق در برابر افزایش ولتاژ، افزایش یا کاهش جریان برق، شوک‌های الکتریکی مقاوم هستند و طوری طراحی شده اند تا در صورت بروز چنین حوادثی از لوازم و تجهیزات الکترونیکی محافظت کنند. اگر بخواهیم یک تعریف دقیقی و نیز اصولی از انواع تابلوهای برق ارائه کنیم، باید گفت:

محفظه‌ای دارای تجهیزات محافظتی، کنترلی و نیز قطعات نمایشگر که تعداد زیادی سیم‌ به آن متصل شده و  به نحوی کنترل تمامی قسمت های برق یک مکان را برعهده دارد.” این محفظه فلزی و پلاستیکی می‌تواند به صورت توکار و به یا روکار نصب شود.

نصب و راه اندازی تابلو برق نیاز به مهارت و نیز تخصص لازم در این زمینه دارد، و افراد عادی به هیچ وجه نمی توانند این کار را انجام دهند، زیرا خطرات زیادی آنها را تهدید می کند. برای نصب تابلو برق می توانید از شرکت های متخصص در این زمینه استفاده کنید تا طبق استانداردهای موجود بتوانند تابلو شما را نصب کنید.

آشنایی با انواع تابلو برق؟

کارشناسان این حوزه معمولا دسته بندی های متفاوتی برای تابلو برق دارند، که در ادامه به متداول ترین آن اشاره خواهیم کرد تا شناخت کلی از آن برای شما حاصل شود.

1- دسته بندی اول که بر اساس شکل طراحی بوده به صورت زیر است:

فیکس

کشویی

مدولار

فیکس: بیشترین استفاده را در صنعت برق به خود اختصاص داده است و از نمونه های آن می توان به تابلو برق ایستاده و دیواری اشاره کرد. از مشخصه های بارز این نوع تابلو برق می توان به تجهیزات نظارت، کنترل و اطلاعاتی  مخابراتی نصب شده روی آن اشاره کرد.

کشویی: از تابلو برق بوده که کاربرد زیادی دارد، همانطوری که مشخص است، دلیل نامگذاری این نوع تابلو برق به خاطر ساخت کشویی آن است. آنها نسبت به سایر تابلوهای برق هزینه و قیمت بالاتری دارند. طراحی این تابلو به گونی است که کاربر به راحتی  به تمامی نقاط آن دسترسی دارد و به آسانی می توان بخش‌های کنترل آن را بازدید کرد. بیشترین کاربرد آن در  شرکت‌های بزرگ است.

مدولار : از پیشرفته‌ترین تابلوهای برق در دنیا به شمار می رود – طراحی آن به صورت ایستاده و صفحه‌ای می باشد. دسترسی به قسمت های مختلف آن بسیار راحت است و به دو صورت کاربر می تواند از جلو و پشت تابلو به قسمت های مختلف آن دسترسی داشته باشد.

 

  • ۰۲/۰۵/۳۱
  • ساناز برکت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی