یخچالها یکی از گرمابخشترین وسایل نگهدارنده در هر خانه محسوب میشوند؛ استفاده از یخچالهای خانگی امروزه به قدری رایج شده کهعدم استفاده از آن امری به شدت عجیب و حتی گاها غیرممکن تصور میشود. خراب شدن وسایل الکتریکی اتفاق عجیبی نیست و هر روزه میتوانیم انتظار وقوع چنین پیشآمدی را در ذهن داشته باشیم، یخچالها نیز از این قاعده، مستثنی نیستند. برد یخچال، یکی از قطعههای اصلی یخچالها محسوب میشود و بروز خرابی در این قطعه ممکن است به قیمت خراب شدن بخش زیادی از مواد درون آن تمام شود.
خوشبختانه تعمیر برد یخچال امری ممکن بوده و شما میتوانید بعد از خراب شدن آن، قطعه جدیدی را جایگزین کرده و به فکر تعویض یخچال، نباشید. برای تعمیر برد یخچال، ابتدا باید نسبت به خراب شدن آن اطمینان حاصل کنیم؛ در مرحله بعد لوازم مورد نیاز برای تعمیر آن را فراهم کرده و سپس برای مشکل خود، راه حلی منطقی پیدا کنیم. در مقاله زیر ما به بررسی مراحل مختلف تعمیر برد پرداخته و آن را از جوانب مختلف بررسی میکنیم.
برد الکتریکی یخچال چه وظیفهای دارد؟
با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی برای کارایی بهتر یخچالها برد الکتریکی جایگزین ترموستات و کنترل کنندههای مکانیکی شد. برد الکتریکی یخچال را به مغز پردازشگر دستگاه تشبیه میکنند که وظیفه کنترل اجزای اصلی یخچال مانند موتور و فن داخلی را برعهده دارد. همچنین مادربرد به عنوان برد اصلی یخچال تمام اجزا را تحت کنترل خود داشته و در واقع میتوان اینگونه بیان کرد که تمام عواملی که بر یخچال تاثیرگذار باشند میتواند به توسط مادربرد ایجاد شود. از آنجا که برد الکتریکی یخچال بر عملکرد صحیح دستگاه تاثیر به سزایی دارد در صورت آسیب دیدن یاعدم کار کردن آن عمل خنکسازی یخچال به درستی انجام نمیشود. در صورت به وجود آمدن مشکل و نقص فنی توصیه میشود برای تعمیر برد یخچال حتما آن را به دست یک متخصص بسپارید و از دستکاری سرخود بپرهیزید.
در تمام یخچالهای دارای برد، سنسورهایی وجود دارند که دمای یخچال را اندازه گیری کرده و به برد اصلی گزارش میدهند. در این حالت برد یخچال گزارشات را پردازش کرده و در صورت بالا بودن دمای گزارش شده از دمای تنظیم شده، با ارسال ولتاژ برق به سوی کمپرسور و فنها، آنها را روشن کرده و تا زمانی که دمای یخچال به دمایی که تنظیم کردهاید نرسیده باشد آنها را خاموش نمیکند. البته در یخچالهای جدید علاوه بر کنترل موتور و فنهای آن قطعاتی همچون المنت، درب یخچال، سنسورها، یخساز و… نیز تحت کنترل برد یخچال قراردارند. بنابراین میتوان گفت که وجود هرگونه مشکلی در یخچال اعم از اختلال کمپرسور و رله استارت، از کار افتادن فن یا چراغ یخچال و… میتواند نشانی از خرابی برد داشته و نیاز به تعمیر برد یخچال باشد.
عیبیابی برد الکتریکی یخچال
عیبیابی برد یخچال یکی از کارهایی است که نیاز به تخصص و مهارت کافی دارد. شاید گاهی مشکل به سادگی قابل حل باشد اما در بسیاری از مواقع به سختی میتوان آن را پیدا نمود. کارشناسان متخصص «ساید وی آی پی» به عنوان نمایندگی سرویس دهی و تعمیرات یخچال جنرال و… در تمام نقاط تهران در خدمت شما عزیزان میباشند و اگر به تعمیر برد یخچال نیز نیاز داشته باشید برایتان انجام میدهند. در صورتی که در زمینه تعمیرات تخصص داشته و ابزارهای مناسب را در اختیار دارید برای عیبیابی میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید.
برق را قطع کنید: یخچال را به جلو کشیده و برق آن را قطع نمایید. سپس آن را حرکت دهید، به طوری که به قسمت برد یخچال دسترسی داشته باشید.
پوشش روی صفحه برد را بردارید: بسته به نوع و مدل یخچال محل قرارگرفتن برد میتواند متفاوت بوده و در پشت، داخل، دیوار جانبی یا سقف قرار داشته باشد. پس از یافتن آن با استفاده از یک پیچ گوشتی پیچ را خارج کرده و پوشش را بردارید.
جدا کردن سیم: ابتدا یک عکس از سیمها بگیرید تا در هنگام متصل کردن آنها به مشکل نخورید. سپس با استفاده از ابزارهایی همچون انبردست یا پیچ گوشتی تمام سیمها را از صفحه برد الکتریکی جدا نمایید.
خارج کردن برد الکتریکی: زبانههای قفل پلاستیکی را به توسط پیچ گوشتی آزاد کرده و برد را خارج کنید.
نصب صفحه کنترل الکتریکی جدید : در این بخش از تعمیر برد یخچال صفحه برد الکتریکی جدید را داخل دستگاه قرار داده و با کمک عکسی که از سیمها گرفته بودید به اتصال آنها بپردازید. قفسه فلزی را لمس کنید تا تخلیه استاتیک انجام گرفته و به برد جدید صدمه نزند.
نصب مجدد درپوش و بازگرداندن برق و اتصالات آب: پوشش را روی محفظه قرار داده و پیچ آن را ببندید. سپس سیم برق را به پریز متصل کرده و خط لوله آب را مجددا نصب نمایید.
- ۰۲/۰۲/۰۵