دنیای دانش

به روزترین اخبار و اطلاعات در خصوص حوزه های روز دنیا

دنیای دانش

به روزترین اخبار و اطلاعات در خصوص حوزه های روز دنیا

پیوندها
  • ۰
  • ۰

در صنعت انواع مختلفی از لوله وجود دارد که یکی از رایج‌ترین و کاربردی‌ترین نوع آن‌ها، لوله فولادی برق (steel pipe) است. این لوله در واقع یک استوانه توخالی و بلند، از جنس فولاد است که کاربرد آن برای انتقال یا نگهداری مایعات و مواد دیگر می‌باشد. این وسیله مواد درون لوله را از محیط بیرونی آن محافظت کرده و انتقال مایعات و سیالات به وسیله آن انجام می‌شود. انواع گوناگونی از لوله فولادی با کاربردهای وسیع وجود دارد که بر اساس خواسته‌ها و نیازهای صنایع مختلف به تولید می‌رسد که دارای مشخصات و استانداردهای خاصی هستند.

با این وجود لوله‌های فولادی به طول مورد نیاز با توجه به خواسته صنایع مختلف برش داده و به کار گرفته می‌شوند. قابل ذکر است که لوله‌های فولادی علاوه بر انتقال مایعات و سیالات، برای انتقال مواد جامد در فواصل کوتاه مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر چقدر که لوله‌های فولادی از ضخامت و کیفیت بیشتری برخوردار باشند، با این وجود می‌تواند حجم زیادی از مواد را در زمان کوتاه‌تری هدایت کند و در کمترین زمان هزینه خرید و نصب آن را می‌توان جبران کرد.
انواع لوله فولادی برق یا لوله برق گالوانیزه
لوله فولادی انواع متنوعی دارد که از آن‌ها می‌توان در پروژه‌های صنعتی، مسکونی و… استفاده کرد و بهره‌وری از آن‌ها بستگی به شرایط و محیطی دارد که قرار است در آن کارگذاری شود. در ادامه به بررسی مختصری از انواع لوله فولادی خواهیم پرداخت. لوله فلزی درزدار، ساختاری از حاصل خمیدگی و جوش دادن نقطه اتصال دو لبه ورق فلزی است. این لوله‌ها روکشی گالوانیزه دارند و نسبت به لوله‌های بدون درز ارزان‌تر می‌باشند.

لوله‌های بدون درز دیگر نوع لوله‌های فولادی است که در تولید آن‌ها از هیچگونه درز یا جوشکاری استفاده نمی‌شود؛ این نوع لوله‌ها با نام مانیسمان نیز شناخته می‌شوند. تولید این لوله با روش‌های صورت می‌گیرد که به هیچ جوشکاری و درز در بدنه‌ای دچار نشوند. تولید لوله‌های بدون درز از طریق سوراخ کردن شمش‌های فولادی و یا قالب‌گیری مواد مذاب فلزی صورت می‌گیرد.

تولید این لوله‌ها با بهره‌گیری از فولاد تاثیر بسزایی در افزایش مقاومت آن‌ها در برابر ضربات و سختی‌ها داشته است اما محافظت در برابر نم، رطوبت و مواد خورنده وظیفه‌ای است که روکش گالوانیزه برعهده دارد، به همین نام، این سری نیز لوله فولادی برق با گالوانیزه عمیق گرم است.

لوله فولادی سیاه برق، یکی دیگر از انواع لوله فولادی است که به علت استحکام زیاد معروف است. این لوله‌ها اغلب برای انتقال فشار هوا و انتقال گاز استفاده می‌شوند چرا که به دلیل مقاومت زیادی که در خود دارند از آسیب‌های احتمالی در برابر مواد انتقالی محافظت می‌کنند.
لوله گالوانیزه گرم
برای تولید این لوله‌های فولادی گالوانیزه از روش آبکاری عمقی گرم استفاده شده است. اساساً این مدل لوله‌ها را در مکان‌هایی که دارای رطوبت هستند و یا مکان‌های بیرونی که ممکن است باران روی آن‌ها ببارد، گزینه مناسبی خواهند بود. گفتنی است که این لوله‌ها در برابر زنگ زدگی و عوامل مختلف محیطی از مقاومت بالایی برخوردار است.

لوله‌های گالوانیزه گرم همانطور که از نامش پیداست، از آهن استفاده می‌شود که در درجه 420 درجه سانتی‌گراد حرارت می‌بینند و درون قالب‌های مخصوص به همراه قلع یا روی ریخته می‌شوند تا بتوانند واکنش شیمیایی انجام دهند که باعث می‌شود مقاومت هرچه بیشتری بین عناصر فلز لوله انجام شود.  همین امر کافی است تا لوله‌های گالوانیزه گرم مقاومت بیشتری نسبت به لوله‌های گالوانیزه سرد داشته باشند.

این محصول را برای اولین بار در سال 1836 در فرانسه تولید و به ثبت رسید که از آن در صنایع خود استفاده می‌کردند و به مرور زمان و با پیشرفت و توسعه افراد در این زمینه توانستند به عنوان یک سازه مقاوم در گلخانه‌ها نیز می‌توان از آن بهره برداری کرد. میزانی که عمق نفوذ فلز روی در لوله‌های فلزی دارد حدود 35 تا 65 میکرون است که از طریق گلوانیزاسیون و آبکاری گرم ایجاد می‌شود. با این حال لوله‌های گالوانیزه سرد عمق فلز روی آبکاری شده روی آن نهایتا تا 15 میکرون خواهد شد.

لوله‌های گالوانیزه گرم معمولاً از طول عمر بالایی برخوردار هستند و می‌توان عمر آن‌ها را در بازه ای بین 25 تا 30 سال حساب نمود که البته بسته به نوع استفاده از آن این عدد می‌تواند کمتر یا بسیار بیشتر شود.

لوله گالوانیزه سرد
لوله‌های گالوانیزه سرد که با نام لوله مبلی نیز شناخته می‌شوند، به لوله‌های آهنی یا فولادی گفته می‌شود که در دمای پایین آبکاری و گالوانیزه می‌شوند و در هنگام آبکاری به آن‌ها روی اضافه می‌شود.

عملیات گالوانیزاسیون لوله‌های گالوانیزه سرد به صورت کاملاً ساده ریخته می‌شود، دقیقا مشابه پاشیدن رنگ بر روی سطح لوله که باعث می‌شود لوله کاملاً ضد زنگ شود و از آن بتوان در مکان‌هایی که دارای رطوبت هستند و دائما با آب سروکار دارند مورد استفاده قرار بگیرند و سال‌ها بدون مشکل از آن‌ها استفاده کرد؛ علاوه بر آن در روش گالوانیزاسیون سرد عنصری به نام زینک به آن اضافه می‌کنند یا به عبارتی بر روی آن می‌ریزند، سپس تا دمای ۷۰ درجه حرارت می‌دهند تا عملیات به خوبی انجام شود. لوله‌های گالوانیزه سرد از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار نیستند و حتی با کمترین خراش و ضربه‌ای روکش روی آن صدمه میبیند خاصیت ضد زنگ خود را از دست می‌دهد.

در این روش عمر مفید لوله‌ها بین ۳ سال تا ۵ سال می‌باشد که البته لازم به ذکر است که بیان کنیم مانند لوله‌های گالوانیزه گرم می‌توان عمر آن‌ها را بیشتر و یاکمتر رقم زد که اینکار بستگی به نوع استفاده شما از لوله‌ها دارد.

اگر کسی به فکر راه اندازی مشاغلی مانند گلخانه است می‌تواند به راحتی از لوله‌های گالوانیزه سرد استفاده کند و نهایتا تا ۵ سال به خوبی از آن استفاده کند و لوله‌ها نیز به خوبی جوابگوی افراد خواهند بود؛ البته باید بیان شود که اگر از این لوله‌ها در مکان‌های خشک استفاده شود عمر آن‌ها تا ۸ سال هم افزایش پیدا می‌کند. اندازه روکش این لوله‌ها معمولاً بین ۱ تا ۲ میلی‌‌متر است.
 

  • ۰۲/۰۲/۰۴
  • ساناز برکت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی